Verbouwing woning Genemuiden

Sec.architecten heeft het ontwerp gemaakt voor de verbouwing van een jaren-negentig-woning in Genemuiden. De wens van onze opdrachtgever was om meer ruimtelijkheid in de woning te creëren en meer uitzicht te hebben in de richting van het Zwarte Water waaraan de woning gelegen is en aan de andere zijde uitzicht op het dorp. Door een ongunstige plattegrond van de woning kwam de doorkijk niet tot zijn recht. In de nieuwe situatie hebben we dit verholpen door het dakterras van de woonruimte op de eerste verdieping te vergroten en te verbinden via een trap naar een nieuw verhoogd terras in de achtertuin. Daarnaast hebben we in de achtergevel grote glasvlakken aangebracht en de balustrade van het dakterras rondom in glas uitgevoerd. Daardoor is de buitenbeleving binnen enorm toegenomen.

Voor ruimtelijkheid en verbinding met de omgeving op de kapverdieping, hebben we het bestaande schilddak vervangen door een a-symmetrisch zadeldak. Daarin hebben we voor het uitzicht vides met grote glasvlakken aangebracht die zorgen voor ruimtelijkheid en meer leefruimte. De slaapkamers die op de begane grond gepositioneerd zijn, hebben ook een duidelijkere relatie met de tuin gekregen door grote glasvlakken, maar tegelijkertijd voel je hier ook beslotenheid en privacy door de luifel van het bovenliggende dakterras en de beschutting van het verhoogde terras dat erachter ligt.

De vervanging van de kap betekende ook dat we de woning energiezuiniger konden maken. De kap zelf en het triple-isolatieglas in de puien en andere ramen leveren gezamenlijk een aanzienlijke besparing op.

De nieuwe kap, glazen pui en het verhoogde terras in de tuin, hebben de woning een compleet ander uiterlijk gegeven. Waar de oude woning massief en ontoegankelijk oogde, zien we nu een woning die open en uitnodigend is en tegelijk comfortabel en intiem.

Nieuwbouw woning Landgoed de Heest Lochem

Bekijk dit project

Transformatie rijksmonumentale veeschuur tot woonhuis

Bekijk dit project

Nieuwbouw woning en schuur Veessen

Bekijk dit project

Nieuwbouw appartementencomplex in historisch Zwolle

Bekijk dit project

Nieuwbouw terpboerderij

Bekijk dit project

Nieuwbouw industriële woning te Kampen

Bekijk dit project