Nieuwbouw woning en schuur Veessen

Aan de rand van Veessen heeft Sec.architecten een moderne vrijstaande woning met schuur gerealiseerd. Het exterieur van de woning kenmerkt zich door een witte gevel, grote glaspartijen en een rieten kap. In de rieten kap zijn enkele glasopeningen gemaakt waarachter vides liggen die in de woning zorgen voor daglicht, ruimtelijkheid en uitzicht naar het landschap. De woning heeft aan de straatzijde vrij gesloten gevels t.b.v. de privacy, maar opent zich aan de achterzijde naar de tuin en het landschap.

De plattegrond van de woning is van binnenuit ontworpen met als uitgangspunt een optimale beleving van zon- en daglicht, ruimtelijkheid en zichtlijnen van en naar het landschap. De begane grond is een open ruimte met daarin twee functionele blokken waarin de trap, garderobe, toilet en kastenwanden zijn opgenomen. Dit blok vormt een scheiding tussen de entreehal, woonkamer en –keuken welke eromheen zijn gepositioneerd. Tussen de blokken en langs de langsgevels zijn grote vides waardoor overal in de woning de ruimtelijkheid en het landschap ervaren wordt.

Haaks op de woning staat de schuur. De gevel én het dak zijn afgewerkt met zwarte houten delen. De zwarte houten delen geeft de schuur een ingetogen maar eigen uitstraling. De zwarte zonnepanelen zijn vlak in het dak gedetailleerd waardoor ze onderdeel zijn van de architectuur.

Het ontwerp van de tuin is door Outlook Groenprojecten uit Grafhorst gemaakt. In dit ontwerp zijn de zichtlijnen van de woning opgepakt waardoor de binnen-buitenrelatie nog meer benadrukt wordt. Bouwbedrijf Van Pijkeren uit Dalfsen heeft de woning en de schuur gebouwd.

Renovatie wooncomplex binnenstad Kampen

Bekijk dit project

Nieuwbouw industriƫle woning te Kampen

Bekijk dit project

Nieuwbouw terpboerderij

Bekijk dit project

Nieuwbouw De Blijde in historisch Zwolle

Bekijk dit project

Nieuwbouw woning en bijgebouw te Garderen

Bekijk dit project

Nieuwbouw stadsvilla Kampen

Bekijk dit project