Nieuwbouw industriële woning te Kampen

Inspiratie voor het ontwerp van deze bijzondere woning is de bouwmethode en uitstraling van de zgn. amerikaanse Case Study Houses. Belangrijk kenmerk van deze woningentypen zijn het efficiënte, industriële materiaalgebruik waarbij de ruwbouw wordt geherinterpreteerd als afwerking. Zo zijn de voornaamste bouwelementen, zoals de staalconstructie, betonvloeren en de geïsoleerde sandwichpanelen prominent aanwezig gebleven. Deze uitgangspunten maakten het voor Sec.architecten een bijzondere ontwerpopgave en wij zijn trots op het resultaat!

De woning is opgebouwd uit een staalconstructie en is afgewerkt met zwarte geïsoleerde sandwichpanelen als gevelbekleding. Door de staalconstructie is de plattegrond vrij van dragende wanden en zodoende volledig vrij indeelbaar. De onderkant van de betonnen verdiepingsvloer blijft als plafond in het zicht, door deze niet af te werken ontstaat een relatief hoog plafond.

De woning heeft aan de straatzijde een vrij gesloten gevel maar opent zich aan de achterkant van de woning naar de tuin. Dit contrast zorgt voor een intieme woonkamer aan de voorzijde van de woning en een lichte en open woonkeuken aan de achterzijde.
Vanuit de entree is een lange zichtlijn door het huis naar de achtertuin gecreëerd. Deze wordt benadrukt door het materiaalgebruik waarbij de straatklinkers en houten gevel-/plafonddelen van buiten aan de voorzijde tot de achterzijde door de woning lopen.

Ook op het vlak van duurzaamheid is een hoog niveau bereikt. Enerzijds door de hoge isolatiewaarden van de woning, de PV-panelen op het dak en de zgn. groene kachel wat als gasloze verwarmingsinstallatie dient. Anderzijds is door de eenvoudige detaillering en het in het zicht laten van bouwmaterialen het materiaalgebruik tot het minimum beperkt gebleven en is er geen verspilling van grondstoffen.

Verbouw authentieke woonboerderij Twente

Bekijk dit project

Ontwerp voor rustiek familiehuis in Dalfsen

Bekijk dit project

Nieuwbouw terpboerderij Kampen

Bekijk dit project

Transformatie veeschuur naar B&B in Windesheim

Bekijk dit project

Nieuwbouw appartementencomplex in historisch Zwolle

Bekijk dit project

Transformatie rijksmonumentale veeschuur tot woonhuis op Landgoed Windesheim

Bekijk dit project