Gevelontwerp woning te Genemuiden

Gelegen aan de dijk van het Zwarte Water staat deze vrijstaande woning. De bestaande woning is opgetrokken uit gemêleerde baksteen, een witte dakgoot en antraciete dakpannen. De voor- en de achtergevel verschillen sterk van elkaar doordat het maaiveld aan de voorgevel een bouwlaag lager ligt dan aan de achtergevel, zoals bij een zgn. dijkwoning.
De achtergevel bestaat uit één bouwlaag met brede raamopeningen en een ver overstekende kap. Deze indeling geeft de gevel een sterke horizontale geleding. Deze geleding ontbreekt bij de voorgevel doordat onder de woonlaag de garage gelegen is en deze een gesloten en massieve uitstraling heeft.
Sec.architecten is gevraagd om een gevelontwerp te maken waarbij eenheid wordt gecreëerd tussen de verschillende gevels en de voorgevel een vriendelijk voorkomen krijgt.

Belangrijke ingreep is het rondom aanbrengen van een grijs gestuct basement waardoor de voorgevel dezelfde horizontale geleding krijgt. Deze geleding wordt verder benadrukt door het metselwerk boven de plint te kaleien in gebroken wit en op de overgang tussen plint en metselwerk een antraciete natuursteendorpel geplaatst is. De bestaande garagedeuren zijn vervangen door stijlvolle grijze deurpanelen met horizontale groeven.
Door deze ingrepen vormen de gevels van de woning een geheel. De wit- en grijstinten zorgen voor een lichte chique en warme uitstraling. Met deze visuele transformatie voelt de woning als nieuw.

Ontwerp voor rustiek familiehuis in Dalfsen

Bekijk dit project

Nieuwbouw woning Landgoed de Heest Lochem

Bekijk dit project

Transformatie rijksmonumentale veeschuur tot woonhuis

Bekijk dit project

Verbouwing van woning in Zwolle afgerond

Bekijk dit project

Nieuwbouw appartementencomplex in historisch Zwolle

Bekijk dit project

Nieuwbouw terpboerderij

Bekijk dit project