Transformatie monumentaal prieel te IJsselmuiden Winnaar Erfgoedprijs Zwolle-Kampen 2020

Aan de Burgemeester van Engelenweg ligt aan de rand van het Zoddepark een monumentaal prieeltje. Sec.architecten is gevraagd om in dit prachtige gebouw een praktijkruimte te maken voor een natuurgeneeskundig therapeut.

Aan het transformeren van een monumentaal gebouw zijn veel eisen en voorwaarden verbonden, alles wat monumentale waarde heeft dient namelijk behouden te blijven. Om dit monument zo min mogelijk aan te tasten, is een “doosje” in het monument geschoven. Het doosje is geïsoleerd en er is elektra en ventilatie in verwerkt. Ter voorkoming van beschadiging is het doosje zowel aan de onderzijde als bij de aansluitingen op muren los gehouden van het monument.

Het doosje is een ruimtelijk element wat de bestaande ruimte in drie ruimtes verdeeld; een behandelkamer, een wachtruimte en een garderobe met toiletruimte. De buitenkant van het element is bekleed met een mokka gekleurd glas wat de parkachtige omgeving en het monumentale interieur weerspiegeld. De binnenkant is afgewerkt met eikenhout wat een warme en natuurlijke sfeer geeft. In de wanden van het element zijn verschillende functies verwerkt zoals een zitbank en open nissen in de wachtruimte en kasten en een opklapbare behandeltafel in de behandelruimte. Boven de uitgeklapte behandeltafel is een grote opening in het plafond van het doosje gemaakt, waardoor vanaf de behandeltafel de bijzondere monumentale kapconstructie te zien is.

Sec.architecten is buitengewoon trots dat dit bijzondere project gewaardeerd is met de Erfgoedprijs Zwolle-Kampen 2020! Lees het bericht hierover in Brugnieuws.nl van 12 september 2020

Transformatie rijksmonumentale veeschuur tot woonhuis op Landgoed Windesheim

Bekijk dit project

Renovatie monumentale kantoorvilla Zwolle

Bekijk dit project

Verbouw monumentale woning in Zwolle

Bekijk dit project

Verbouwing monument tot kantoor in Kampen

Bekijk dit project

Transformatie industrieel erfgoed in Nunspeet

Bekijk dit project