Nieuwbouw woning Veessen

Aan de rand van Veessen heeft Sec.architecten een moderne vrijstaande woning met schuur gerealiseerd. Het exterieur van de woning kenmerkt zich door een witte gevel, grote glaspartijen en een rieten kap. In de rieten kap zijn enkele glasopeningen gemaakt waarachter vides liggen die in de woning zorgen voor daglicht, ruimtelijkheid en uitzicht naar het landschap. De woning heeft aan de straatzijde vrij gesloten gevels t.b.v. de privacy, maar opent zich aan de achterzijde naar de tuin en het landschap.

De plattegrond van de woning is van binnenuit ontworpen met als uitgangspunt een optimale beleving van zon- en daglicht, ruimtelijkheid en zichtlijnen van en naar het landschap. De begane grond is een open ruimte met daarin twee functionele blokken waarin de trap, garderobe, toilet en kastenwanden zijn opgenomen. Dit blok vormt een scheiding tussen de entreehal, woonkamer en –keuken welke eromheen zijn gepositioneerd. Tussen de blokken en langs de langsgevels zijn grote vides waardoor overal in de woning de ruimtelijkheid en het landschap ervaren wordt.

Haaks op de woning staat de schuur. De gevel én het dak zijn afgewerkt met zwarte houten delen. De zwarte houten delen geeft de schuur een ingetogen maar eigen uitstraling. De zwarte zonnepanelen zijn vlak in het dak gedetailleerd waardoor ze onderdeel zijn van de architectuur.

Het ontwerp van de tuin is door Outlook Groenprojecten uit Grafhorst gemaakt. In dit ontwerp zijn de zichtlijnen van de woning opgepakt waardoor de binnen-buitenrelatie nog meer benadrukt wordt. Bouwbedrijf Van Pijkeren uit Dalfsen heeft de woning en de schuur gebouwd.

Hoogwaardige uitbreiding van bedrijfspand Antar Shoe in Elburg

Bekijk dit project

Uitbreiding logistieke hal en kantoor BONFIX opgeleverd

Zwolle

Bekijk dit project

Interieur nieuwbouw bedrijfspand Pan Oston te Raalte

Bekijk dit project

Verbouwing van woning in Zwolle afgerond

Bekijk dit project

Interieur nieuwbouw bedrijfspand Metos te Deventer

Bekijk dit project

Nieuw interieurontwerp voor woonhuis Genemuiden

Bekijk dit project