Nieuwbouw terpboerderij

Nieuwbouw moderne terpboerderij Kampen

In het landelijke buitengebied van Kampen heeft Sec.architecten een moderne terpboerderij gerealiseerd. Het authentieke ontwerp past bij zowel de bewoners als de omgeving, wat de boerderij een duurzaam karakter geeft.

De boerderij wordt gekenmerkt door een ambachtelijk vervaardigde gebintconstructie met traditionele eikenhouten verbindingen. Wat deze constructie bijzonder maakt, is dat hij qua vorm overeenkomt met oude boerderijtypologieën uit de omgeving.

De gebintconstructie staat op een souterrain dat wordt omgeven door een terp. In het souterrain bevinden zich de kinderslaapkamers. De grote glazen pui in de zuidgevel zorgt voor daglicht en een prachtig uitzicht.

De keuken en woonkamer zijn gesitueerd op de eerste woonlaag. De eikenhouten constructie is hier goed zichtbaar en aan alle zijden loopt een veranda. Omdat de veranda vrijstaat van de terp, lijkt de boerderij te zweven. Dankzij de verhoogde ligging van de leefruimte genieten de bewoners hier elke dag van een prachtig uitzicht.

Onder de kapconstructie op de tweede verdieping bevindt zich de masterbedroom met badkamer. Door de open ruimtes en vides wordt ook hier het uitzicht op de weidse omgeving maximaal benut. Kroon op het ontwerp is de overkragende rieten kap, die de authentieke uitstraling compleet maakt.

Deze ambachtelijk gebouwde terpboerderij brengt vakmanschap en moderne architectuur samen met monumentale details uit de omgeving. Om de kracht van het ontwerp optimaal te benutten, heeft Sec.architecten in opdracht van de bewoners tevens de aanbesteding en directievoering verzorgd.

Renovatie wooncomplex binnenstad Kampen

Bekijk dit project

Nieuwbouw industriƫle woning te Kampen

Bekijk dit project

Nieuwbouw woning en schuur Veessen

Bekijk dit project

Nieuwbouw De Blijde in historisch Zwolle

Bekijk dit project

Nieuwbouw woning en bijgebouw te Garderen

Bekijk dit project

Nieuwbouw stadsvilla Kampen

Bekijk dit project