Transformatie veeschuur naar B&B in Windesheim

Aan de zuidkant van Zwolle ligt landgoed Windesheim. Op dit eeuwenoude landgoed staan nog een paar authentieke gebouwen, waaronder een grote veeschuur. Nadat we een paar jaar geleden een ontwerp bedachten om van de veeschuur een woning te maken maken, mochten we meedenken over de verbouwing van de voormalige meststal. De bewoners gebruikten dit gebouw als opslagruimte en wilden er graag een B&B aan toevoegen.

In ons ontwerp staat de B&B midden in de ruimte. Het is een soort doos geworden met twee verdiepingen. Beneden bevinden zich de zithoek, eethoek en kitchenette. Boven de slaap- en badkamer. De pui en dakramen zorgen voor licht. Ze zijn geplaatst met behoud van de karakteristieke houtconstructie en grenzen aan de groene binnentuin. In combinatie met de goede isolatie is de B&B het hele jaar door een fijne plek om te verblijven.

Rondom de B&B hebben we ruim veertig vierkante meter opbergruimte gecreëerd. Dankzij de lange wanden kunnen de bewoners veel grote kasten neerzetten. Ze gaan naar binnen door de oorspronkelijke klapdeuren en kijken naar buiten via de originele ramen. Hierdoor lijkt het alsof er niets is veranderd; de schuur heeft een nieuwe invulling gekregen zonder de authentieke uitstraling te verliezen.

Benieuwd hoe de woning in de oude veestal eruitziet? Bekijk dan deze aflevering van Binnenstebuiten, waarin de bewoners een rondleiding geven.

Ontwerp voor rustiek familiehuis in Dalfsen

Bekijk dit project

Nieuwbouw appartementencomplex in historisch Zwolle

Bekijk dit project

Transformatie rijksmonumentale veeschuur tot woonhuis op Landgoed Windesheim

Bekijk dit project

Nieuwbouw industriële woning te Kampen

Bekijk dit project

Nieuwbouw terpboerderij Kampen

Bekijk dit project

Nieuwbouw woning Landgoed de Heest Lochem

Bekijk dit project