Nieuwbouw Green Square Business Campus, Aalsmeer

Eerste deelproject Green Square Business Campus opgeleverd

In het voormalige kassengebied van Aalsmeer wordt de bruisende werklocatie Green Square Business Campus ontwikkeld. Op deze innovatieve plek komen state-of-the-art laboratoria, flexibele kantoorruimtes en hoogwaardige opslagfaciliteiten voor bedrijven in Life Sciences & Health. In een bouwteam met ontwikkelaar Dutch City Development en aannemer Aan de Stegge heeft Sec.architecten het eerste deelproject opgeleverd: Green Square Logistics I.

Green Square Logistics I staat aan de Middenweg, direct bij de entree. Het is een distributiecentrum, maar niet zomaar een. Door de prominente ligging heeft de gevel extra aandacht gekregen. De grote ramen van het kantoor worden gekenmerkt door een zigzag-structuur die verwijst naar het voormalige kassengebied. Deze structuur loopt door in de gevelpanelen ter hoogte van de opslagfaciliteit.

Om de groene uitstraling te versterken, groeit er beplanting langs de gevel van het distributiecentrum. Ook bevindt zich op de bovenste verdieping een multifunctionele ruimte met een stijlvol dakterras. Deze details springen in het oog, waardoor het distributiecentrum goed past bij zowel de campus als de omgeving; de dichtstbijzijnde woonwijk van Aalsmeer ligt op slechts een paar honderd meter.

Bij Sec.architecten stonden we voor de uitdaging om in een bestaande omgeving een bijzonder ontwerp te maken zonder potentiƫle huurders uit te sluiten. Dankzij het sterke beeldkwaliteitsplan en de ambitieuze visie van ontwikkelaar Dutch City Development is er nu een hoogwaardig distributiecentrum opgeleverd.

Uitbreiding bedrijfspand Antar Shoe, Elburg

Bekijk dit project

Nieuwbouw groen distributiecentrum in Almere

Bekijk dit project

Nieuwbouw bedrijfspand Metos-Rendisk in Deventer

Bekijk dit project

Uitbreiding logistieke hal en kantoor BONFIX in Zwolle

Bekijk dit project

Nieuwbouw bedrijfspand Pan Oston, Raalte

Bekijk dit project

Nieuwbouw bedrijfsgebouw MPS in Oss

Bekijk dit project