Uitbreiding logistieke hal en kantoor BONFIX in Zwolle

Sec.architecten heeft een ontwerp gemaakt voor de uitbreiding van BONFIX, ‘the fitting factory’, op bedrijvenpark Hessenpoort in Zwolle. Buiten voerden we de fraaie architectuur van het bestaande pand door. Binnen besteedden we aandacht aan het innovatieve proces en de medewerkers. Het vernieuwde pand is onlangs opgeleverd door aannemer Aan de Stegge.

Eigenaar van BONFIX is Marcel van Buul. Hij liet in 2011 een nieuw bedrijfspand bouwen en kocht direct de naastgelegen kavel, omdat hij in de toekomst misschien wilde uitbreiden. Dat gebeurde ook. Hij investeerde in een ADAPTO-systeem dat producten volledig automatisch verzamelt en verpakt. Omdat hij voor deze machine extra ruimte nodig had, maakten wij een ontwerp voor een nieuwe logistieke hal. Door de architectuur van de bestaande hal door te trekken, is een mooi geheel ontstaan.We voegden ook een extra

bedrijfsruimte toe. In deze ruimte bevinden zich een restaurant, een grote vergaderkamer, diverse kantoren, een dakterras en een directiekamer. De entree, die voorheen achter de bomen verscholen lag, heeft nu een prominente plek. Door de hoge, glazen pui is het direct duidelijk waar je moet zijn. In het hart van het pand ligt een patio. Medewerkers genieten dankzij deze patio van veel daglicht en een groen uitzicht. Bovendien is er altijd een fijne plek om lekker buiten te zitten.

Dankzij het vernieuwde pand is BONFIX klaar voor de toekomst. Het pand sluit aan bij het innovatieve proces, vormt een prettige omgeving voor medewerkers en past bij de professionaliteit die eigenaar Marcel wil uitstralen.

Nieuwbouw Green Square Business Campus, Aalsmeer

Bekijk dit project

Nieuwbouw groen distributiecentrum in Almere

Bekijk dit project

Nieuwbouw bedrijfspand Metos-Rendisk in Deventer

Bekijk dit project

Uitbreiding bedrijfspand Antar Shoe, Elburg

Bekijk dit project

Nieuwbouw bedrijfspand Pan Oston, Raalte

Bekijk dit project

Nieuwbouw bedrijfsgebouw MPS in Oss

Bekijk dit project