Nieuwbouw bedrijfspand Pan Oston te Raalte

Op het bedrijventerrein De Zegge VII in Raalte staat het nieuwe bedrijfspand van Pan Oston, marktleider in het ontwikkelen, produceren en installeren van kassasystemen zoals bandkassa’s en self service systemen. Door de ontwikkeling en groei van het bedrijf is in 2017 gekozen voor een nieuw bedrijfspand. Na een selectieprocedure gunde Pan Oston Sec.architecten de opdracht voor het maken van het ontwerp van zowel het exterieur als het interieur.

Het nieuwbouwplan bestaat uit ca. 13.700m² bedrijfsruimte en 2.700m² kantoorruimte met showroom. Uitgangspunt voor het ontwerp was onder andere transparantie en openheid, enerzijds extern naar de omgeving, anderzijds intern tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Er zijn veel zichtlijnen gecreëerd tussen kantoren, vergaderruimtes, showroom, bedrijfshal en de kantine. Deze transparantie zorgt voor een open karakter, een gevoel van samenwerken en maakt alle bedrijfsonderdelen even belangrijk.

Doordat we mee mochten denken in zowel het exterieur als interieur, is het ontwerp één geheel geworden. In het pand komt de stoere uitstraling van de antraciete gevelbekleding terug en geeft het interieur samen met de beton(look) vloeren een industriële uitstraling. De houten wanden en het zicht op de groene omgeving zorgen voor een warme en natuurlijke sfeer.

Bij het ontwerp voor het nieuwe pand van Pan Oston konden we als Sec.architecten goed laten zien waar onze kracht ligt: we combineren onze creativiteit met kennis van bouwen. Belangrijk, want hierdoor worden realistische plannen gemaakt en vormde ons ontwerp een duurzaam fundament voor het gehele proces.

Door de efficiënte samenwerking tussen de opdrachtgever, de aannemer Aan De Stegge Twello en Sec.architecten is het gelukt om het gebouw 15 maanden na opdrachtverstrekking op te leveren! Pan Oston had zich goed voorbereid op de nieuwbouwplannen en hiervoor een professioneel team medewerkers samengesteld. Daarnaast heeft de aannemer Aan De Stegge Twello het pand gerealiseerd middels het LEAN bouwen, waardoor de doorlooptijd is verkort, kwaliteitsverbeteringen plaats hebben gevonden en verspilling voorkomen is. Wij zijn bijzonder trots op het resultaat!

Ontwerp voor rustiek familiehuis in Dalfsen

Bekijk dit project

Nieuwbouw industriele woning te Kampen

Bekijk dit project

Nieuw interieurontwerp voor woonhuis Genemuiden

Bekijk dit project

Uitbreiding van bedrijfspand Antar Shoe in Elburg

Bekijk dit project

Nieuwbouw bedrijfspand Metos te Deventer

Bekijk dit project

Uitbouw woonkeuken in Zwolle

Bekijk dit project