Verbouwing van woning in Zwolle afgerond

Aan de Kuyerhuislaan in Zwolle heeft Sec.architecten een jaren-negentig-woning een nieuw gezicht gegeven. De bewoners zagen dat de woning potentie had, maar wat de mogelijkheden waren wisten ze niet. Voordat ze tot aankoop overgingen, lieten ze ons een aantal ideeën uitwerken.

De bewoners stuurden een foto van een woning die hen aansprak. Het was een moderne schuurwoning met rechte lijnen, een schuin dak en veel glas. Totaal iets anders dan de jaren-negentig-woning die ze wilden kopen. We maakten een ontwerp voor een aanbouw, maar gingen nog een stap verder. Door de woning van een compleet nieuwe kap te voorzien, konden we meer ruimte creëren én de gewenste uitstraling realiseren. Hoewel ons ontwerp gedurfd was, reageerden de bewoners enthousiast. Ze kochten de woning en gaven ons opdracht om het ontwerp verder uit te werken. Met succes: de verbouwing is onlangs afgerond.

De woning heeft een nieuw gezicht gekregen. Er is een transparante entree gemaakt, wat zorgt voor een mooie verbinding met de tuin. De begane grond bestaat uit een leefruimte met in het midden een stijlvolle trap. Aan de ene kant bevindt zich de woonkamer, aan de andere kant de eethoek. De grote raampartijen bieden een vrij uitzicht over het groen, zowel beneden als boven vanaf de vide. Hier zijn drie slaapkamers, een badkamer en een zithoek voor de kinderen gesitueerd. De vierde slaapkamer, extra badkamer en wasruimte bevinden zich in de voormalige kelder. Door een verdiepte tuin langs de woning aan te leggen en ramen te plaatsen, is er een souterrain van gemaakt. Hierdoor wordt elke ruimte in de woning nu optimaal benut.

Nieuwbouw woning Landgoed de Heest Lochem

Bekijk dit project

Transformatie rijksmonumentale veeschuur tot woonhuis

Bekijk dit project

Nieuwbouw woning en schuur Veessen

Bekijk dit project

Nieuwbouw appartementencomplex in historisch Zwolle

Bekijk dit project

Nieuwbouw terpboerderij

Bekijk dit project

Nieuwbouw industriële woning te Kampen

Bekijk dit project