Nieuwbouw bedrijfspand Pan Oston, Raalte

Op het bedrijventerrein De Zegge VII in Raalte staat het nieuwe bedrijfspand van Pan Oston, marktleider in het ontwikkelen, produceren en installeren van kassasystemen zoals bandkassa’s en self service systemen. Door de ontwikkeling en groei van het bedrijf is in 2017 gekozen voor een nieuw bedrijfspand. Na een selectieprocedure gunde Pan Oston Sec.architecten de opdracht voor het ontwikkelen van het gebouwontwerp en het interieurontwerp.

Het nieuwbouwplan bestaat uit ca. 13.700m² bedrijfsruimte en 2.700m² kantoorruimte met showroom. Uitgangspunt voor het ontwerp waren onder andere transparantie en helderheid, enerzijds extern naar de omgeving, anderzijds intern tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Er zijn veel zichtlijnen gecreëerd tussen kantoren, vergaderruimtes, showroom, bedrijfshal en de kantine. Deze transparantie zorgt voor een open karakter, een gevoel van samenwerken en dat alle bedrijfsonderdelen even belangrijk zijn.

Doordat we mee mochten denken over zowel het exterieur als interieur, is het ontwerp één coherent geheel geworden. In het pand komt de stoere uitstraling van de antraciete gevelbekleding terug en geeft het interieur samen met de beton(look) vloeren een industriële uitstraling. De houten wanden en het zicht op de groene omgeving zorgen voor een warme en natuurlijke sfeer.

Bij het ontwerp voor het nieuwe pand van Pan Oston konden we als architecten goed laten zien waar onze kracht ligt: we combineren onze creativiteit met kennis van bouwen. Belangrijk, want hierdoor worden realistische plannen gemaakt en vormde ons ontwerp een duurzaam fundament voor het gehele proces.

Door de efficiënte samenwerking tussen de opdrachtgever, aannemer Aan De Stegge Twello en Sec.architecten is het gelukt om het gebouw 15 maanden na opdrachtverstrekking op te leveren! Pan Oston had zich goed voorbereid op de nieuwbouwplannen en hiervoor een professioneel team medewerkers samengesteld. Daarnaast heeft de aannemer Aan De Stegge Twello het pand gerealiseerd middels het LEAN bouwen, waardoor de doorlooptijd is verkort, kwaliteitsverbeteringen plaats hebben gevonden en verspilling is voorkomen. Wij zijn bijzonder trots op het resultaat!

Nieuwbouw Green Square Business Campus, Aalsmeer

Bekijk dit project

Uitbreiding logistieke hal en kantoor BONFIX in Zwolle

Bekijk dit project

Nieuwbouw bedrijfspand Metos-Rendisk in Deventer

Bekijk dit project

Uitbreiding bedrijfspand Antar Shoe, Elburg

Bekijk dit project

Nieuwbouw groen distributiecentrum in Almere

Bekijk dit project

Nieuwbouw bedrijfsgebouw MPS in Oss

Bekijk dit project