Vergunning verleend voor woningcomplex Zeepziederhof Kampen!

07-12-2018

Nu de vergunning verleend is voor woningcomplex Zeepziederhof in Kampen kan een start gemaakt worden met verbouwing. De transformatie maakt de wooneenheden beter verhuurbaar!

In de binnenstad van Kampen ligt aan de Zeepziederhof een complex van vijf woongebouwen. De woongebouwen zijn ooit gebouwd als een studentencomplex met onzelfstandige wooneenheden, maar door het verdwijnen van diverse opleidingen uit de stad kampt het met verhuurbaarheidsproblemen. Daarnaast is de ligging niet aantrekkelijk, het ligt verstopt in de binnenstad aan een grauw en kil pleintje wat bereikbaar is middels smalle steegjes.

Sec.architecten is door deltaWonen gevraagd een plan te maken voor het aanpassen van de woonvorm zodat hier zelfstandige 1-2 persoonshuishoudens kunnen wonen in tweekamerappartementen. Daarnaast heeft Sec.architecten een plan gemaakt voor het exterieur van de woongebouwen waardoor het hof een nieuwe uitstraling krijgt.

Elk woongebouw heeft een prominente entree met trappenhuis, deze hebben ook een grauwe uitstraling waar donker naar binnen gekeken wordt. De bestaande constructie van het trappenhuis wordt voorzien van verticale houten lamellen waardoor de entree en het trappenhuis een natuurlijke en warme uitstraling krijgen. Deze houten lamellen worden ook toegepast op enkele gevelvlakken en het straatmeubilair zoals zitbanken en plantenbakken. Deze terugkerende houten elementen zullen een warme en welkome sfeer geven aan het plein.

De bestaande gevelstenen worden in een roomwitte kleur gekaleid. Kaleien is een eeuwenoude schildertechniek waarbij kalkpleister op de muur wordt aangebracht, dit is passend in de oude middeleeuwse binnenstad. Daarnaast worden de muren door het kaleien beter beschermd tegen weersinvloeden en worden bestaande beschadigingen aan het zicht onttrokken.

nieuwsoverzicht