Vergunning verleend voor praktijktrainingscentrum De Ambelt in Zwolle

28-03-2023

Voor het voortgezet onderwijs De Ambelt in Zwolle heeft Sec.architecten een ontwerp gemaakt voor een praktijktrainingscentrum.

Het nieuwe gebouw wordt naast een bestaande kas gebouwd en biedt onderdak aan verschillende onderwijs gerelateerde functies, zoals een praktijkwinkel met etalageruimte, een instructieruimte en een stagekantoor. Daarnaast is een groot gedeelte van het gebouw gereserveerd voor logistiek onderwijs. Hier leren leerlingen bijvoorbeeld een heftruck besturen.

De wens om niet alleen buiten maar ook binnen in het gebouw te kunnen oefenen met een heftruck is beeldbepalend geweest voor de vormgeving van het gebouw. Omdat in dit deel van het gebouw meer hoogte nodig is, is een zogenaamd lessenaarsdak toegepast. Met het hoogteverschil in het dak ontstaat er aan de hoge zijde voldoende ruimte voor de heftrucktrainingen en aan lage zijde van het gebouw een prettige leer- en werkomgeving voor de andere vakken.

Het dak is voorzien van sedum waardoor het past in de groene omgeving. De gevel bestaat grotendeels uit houten gevelbekleding. Dat geeft een warme en natuurlijke uitstraling. De plint is voorzien van antracietkleurige stootvaste panelen als extra bescherming tegen de heftrucks die rond het gebouw rijden.

nieuwsoverzicht