Vergunning verleend voor familiehuis in Reeve

30-05-2023

Op een prominente plek in het nieuwe dorp Reeve heeft Sec.architecten een vrijstaande woning ontworpen. Nu de vergunning is verleend, kan de aannemer starten met bouwen.

De woning komt op een accentkavel te staan, wat betekent dat hij voor iedereen goed te zien is. In het beeldkwaliteitsplan werd dan ook om een opvallende uitstraling gevraagd. Toch begonnen we het ontwerpproces niet met de buiten-, maar met de binnenkant. Want dat is waar de bewoners straks gaan leven.

Wens van de bewoners was om een familiehuis te creëren. Daarom maakten we een interieurontwerp met een grote woonkeuken en zithoek op de begane grond. De bovenverdieping telt maar liefst vijf slaapkamers, drie badkamers en een waskamer. Zo hebben alle gezinsleden genoeg ruimte én is er altijd voldoende plek voor familie en vrienden.

De plattegrond en het beeldkwaliteitsplan vormden de ingrediënten voor het exterieur. De woning heeft met de hoog opgetrokken gevels, frisse kleuren en eigentijdse lamellen een statige uitstraling. Door veel glas te gebruiken, schijnt er volop licht naar binnen. De entree met het trappenhuis vormt daarbij een echte eyecatcher.

Door van binnen naar buiten te werken, past de vrijstaande woning volledig bij het leven van de bewoners. Deze benadering zorgt voor diversiteit: onze andere projecten in Reeve zien er heel anders uit. Bij de ene woning, die ook op een accentkavel staat, hebben de bewoners vanaf de leefruimte op de eerste verdieping vrij uitzicht over het water. Bij de andere woning, een tweekapper geïnspireerd op een oude scheepswerf, vertaalden we de wensen van de bewoners naar twee totaal verschillende plattegronden.

nieuwsoverzicht