Vergunning verleend voor duurzame woning aan het water

08-01-2024

Natuurlijke kleuren, duurzame materialen en een schuine kap. Samen zorgen ze ervoor dat deze woning opgaat in het rietlandschap rondom de Milligerplas. Het ontwerp bleek een schot in de roos te zijn: toen wij het aan de gemeente Zwolle presenteerden, werd de vergunning vrijwel direct verleend.

De woning komt in Kragge te staan, een buurtschap aan de noordkant van Stadshagen. Hier liggen kavels waarop bewoners hun eigen woning laten bouwen. Dat gebeurt op basis van een ambitieus beeldkwaliteitsplan: de gemeente Zwolle wil dat de woningen een natuurlijke uitstraling krijgen en hoog scoren op circulariteit.

De woning die wij hebben ontworpen, krijgt een plek aan het water en wordt gekenmerkt door een ingetogen stijl die bij de omgeving past. De buitenkant bestaat naast bakstenen uit geveldelen en kozijnen van hout. Door dit hernieuwbare product te combineren met natuurlijke isolatie, gerecyclede materialen en nestkasten voor vogels, voldoen we ruimschoots aan de duurzaamheidseisen.

Aan de koude noordkant van de woning bevinden zich een berging en bijkeuken en aan de warm) zuidkant een woonkeuken en zithoek. De grote ramen bieden uitzicht over het water. Beneden, maar ook boven. De slaapkamers, de badkamers en de werkkamer zijn ruim en licht. Dankzij het bijpassende interieur lopen binnen en buiten in de gehele woning op een natuurlijke manier in elkaar over.

nieuwsoverzicht