Unieke ideeën voor nieuw bedrijfsgebouw van MPS in Oss

27-03-2024

Hoe kunnen we het ontwerp voor het nieuwe bedrijfsgebouw nóg beter afstemmen op medewerkers? Daarover ging de prijsvraag van Multi Packaging Solutions uit Oss. Met kantoren op hoogte, passende interieurdetails en een sluitende begroting kwam Sec.architecten als winnaar uit de bus.

Multi Packaging Solutions is specialist in het drukken en vouwen van medische bijsluiters. Eerst werden deze bijsluiters op twee locaties in Oss verwerkt. In 2020 ontstond het plan om alle activiteiten samen te voegen en even verderop een nieuw bedrijfsgebouw te realiseren.

Miba uit Asten verzorgde het bouwmanagement en nodigde ons uit om over het ontwerp mee te denken. Vooral de inrichting van de kantoren vormde een punt van aandacht. In het plan dat op papier stond, lagen de kantoren van de uitvoerende en ondersteunende medewerkers ver uit elkaar. Ze bevonden zich aan beide zijden van het productieproces.

Om de kantoren dichter bij elkaar te brengen, maakten we voor de uitvoerende medewerkers een kantoorstraat boven het productieproces. Deze straat koppelden we aan de kantoren van de ondersteunende medewerkers en aan de andere bedrijfsruimtes, zoals het restaurant en de vergaderkamers. Hierdoor staan alle functies nu optimaal met elkaar in verbinding.

Hoewel het gebouw van binnen uit verschillende ruimtes bestaat, is het van buiten één geheel geworden. We hebben de gevel voorzien van vouwpatronen, wat verwijst naar de medische bijsluiters. Ook in het interieur komt dit lijnenspel overal terug. Bij de trappen, bij de verlichting en zelfs bij de tegels in het toilet.

Het lijnenspel in combinatie met hout en beton geeft het nieuwe bedrijfsgebouw een natuurlijke uitstraling. De inrichting is sober, maar functioneel. Daarmee is dit voor medewerkers de ideale plek om medische bijsluiters te produceren. Op een goede manier en in een prettige sfeer.

nieuwsoverzicht