Start verbouw woning te Genemuiden

09-10-2020

Met frisse energie is een start gemaakt met de verbouw van de vrijstaande woning langs de dijk aan het Zwarte Water in Genemuiden.

Gelegen aan de dijk van het Zwrte Water staat deze vrijstaande woning. De bestaande woning bestaat uit twee bouwlagen voorzien van een schilddak met een flauwe dakhelling. Op de eerste verdieping bevindt zich de woonlaag met uitzicht over het water. Op de begane grond en de zolder bevinden zich slaapkamers, maar door de flauwe dakhelling is er op de zolderverdieping weinig stahoogte en is deze daardoor niet optimaal te gebruiken. Sec.architecten is gevraagd om een plan te maken waarbij de relatie met het water en de tuin geoptimaliseerd wordt, niet alleen vanuit de woonverdieping maar ook vanuit de slaapkamers op de begane grond en op de zolderverdieping.

Sec.architecten heeft een ontwerp gemaakt waarbij o.a. het bestaande schilddak wordt vervangen door een asymmetrische zadelkap. Deze ingreep zorgt voor stahoogte op de zolderverdieping en geeft daarnaast de woning een eigentijds en modern uiterlijk. Dit laatste wordt versterkt door de nieuwe transparante gevel aan de achterzijde van de woning. Door de transparante gevel ontstaat ruimtelijkheid en een weids uitzicht op de tuin en het water waardoor de relatie met het landschap wordt verbeterd. Daarnaast zorgen de nieuwe vides in de woonkamer- en keuken voor een ruimtelijke beleving van het interieur en is er een relatie tussen de woon- en zolderverdieping.
Aan de woonverdieping grenst een riant dakterras. Om het uitzicht zo min mogelijk te belemmeren is gekozen voor een glazen balustrade waardoor zowel binnen als buiten optimaal van het uitzicht kan worden genoten.

Samen met ABG Bouw is een bouwteam gevormd en de bouw is ondertussen volop in gang. Naar verwachting wordt de woning in het begin van het nieuwe jaar opgeleverd.

nieuwsoverzicht