Start nieuwbouw appartementencomplex in historische binnenstad van Zwolle!

06-07-2018

Er is een start gemaakt met de bouw van appartementencomplex De Blijde in Zwolle. Deze locatie in de historische binnenstad van Zwolle krijgt zijn karaktervolle uitstraling terug.

In de binnenstad van Zwolle ligt tussen de Blijmarkt en de Papenstraat de voormalige discotheek de X-Ray. De discotheek is al bijna 20 jaren niet meer in gebruik, wat zonde is van deze unieke locatie. Samen met Kreator - een Zwols vastgoedbedrijf - heeft Sec.architecten een haalbaarheidsstudie gedaan naar de mogelijkheden van deze bijzondere plek. Samen zijn zij de initiatiefnemer voor het nieuwe appartementencomplex - De Blijde – wat hier gerealiseerd wordt. Het complex herbergt 12 luxe appartementen, 4 penthouses, 3 atelier-/winkelruimtes, een parkeergarage en bergingen.

De Blijde grenst voor het grootste deel aan de Papenstraat, een steeg die de Blijmarkt verbindt met het Grote Kerkplein. De uitdaging bij het ontwerpen was dat de gevel in deze steeg altijd in perspectief te zien is en dus ook vanuit het perspectief ontworpen diende te worden. Er is gekozen 4 dezelfde gevels te maken met stijlvolle bakstenen, grote raamopeningen met eikenhouten kozijnen, een eikenhouten entree en balustrades van smeedijzer. Allemaal kwalitatief hoogwaardige en sfeervolle materialen zodat het gebouw tot in de lengte van jaren meegaat. Op maaiveld niveau zijn winkel-/atelierruimtes gevestigd passend in het overige karakteristieke aanbod van de steeg.

Vanwege de unieke, maar ook gevoelige locatie in de binnenstad, is het ontwerp van De Blijde in nauwe samenwerking tot stand gekomen met het projectteam van de gemeente Zwolle (Stedenbouw, Welstand en Monumentenzorg en Vrienden van de Stadskern), tijdens het ontwerpproces zijn de plannen meerdere malen besproken en getoetst.

nieuwsoverzicht