Start bouw nieuwbouwwoning te Wilsum

02-10-2020

Aan de dijk bij Wilsum is de bouw begonnen van een nieuwbouwwoning met schuur. Sec.architecten heeft hiervoor het ontwerp ontwikkeld, na het verrichten van een zorgvuldige studie over de karakteristieken van de streek.

Voor het maken van het ontwerp heeft Sec.architecten eerst een omgevingsstudie gemaakt om erachter te komen wat voor erven- en woningtypologie in dit deel van de IJsseldelta karakteristiek is. In deze studie kwamen onder andere onderwerpen naar voren als het aantal bouwlagen, de voorkomende kapvormen, de kleur- en materialisering van de woningen en schuren en de (groen)inrichting van het erf.

Deze studie vormde naast het Programma van Eisen van de opdrachtgever het uitgangspunt voor het ontwerp. De karakteristieken van de omgeving zijn op een eigentijdse manier verwerkt in zowel de woning en schuur als de inrichting van het erf. De woning heeft een ingetogen uiterlijk met een bruin/grijs gemêleerde bakstenen gevel en een topgevel van zwarte houten delen en een rieten kap. Het erf wordt voorzien van een boomgaard en beeldbepalende bomen zoals linden en kastanje. Verder worden langs de sloot knotwilgen geplant die het zicht op de doorgaande weg belemmeren.

nieuwsoverzicht