Ontwerp voor rustiek familiehuis in Dalfsen

18-10-2023

Sec.architecten heeft een ontwerpgemaakt voor een rustiek familiehuis in Dalfsen. Het exterieur heeft een ingetogen, maar karakteristieke uitstraling. Het huis staat op een grote kavel verscholen in het groen en is inmiddels gerealiseerd door Bouwbedrijf Van Pijkeren.

Op de grote kavel stond voorheen een verouderde bungalow. De eigenaren wilden er een nieuw huis voor hun gezin bouwen, maar de maximale bouwhoogte was beperkt. Om alle functies een plek te kunnen geven, ontwierpen wij een familiehuis met één bouwlaag en een kap van maar liefst 20,5 meter lang en 7,5 meter breed. Een enorme woonoppervlakte per verdieping dus, maar dat merk je niet als je binnenstapt.

Om een intieme sfeer te creëren, hebben we de woning opgedeeld in compartimenten. Aan de ene kant van de entree bevinden zich een woonkeuken en een zithoek, aan de andere kant een bijkeuken en een slaapkamer met badkamer. Boven zijn vier slaapkamers en een werkkamer gesitueerd. Hoewel alle ruimtes in het huis een eigen functie hebben, staan ze dankzij de lange vide en glazen deuren met elkaar in verbinding.

We hebben het huis noordelijker dan de vorige woning geplaatst, waardoor aan de zuidkant een grote tuin is ontstaan. Het exterieur heeft een ingetogen, maar karakteristieke uitstraling. De basis omvat een gebroken witte gevel, oranje dak en houten bijgebouwen. De rollagen, luiken en ramen met roedeverdeling vormen subtiele details. Door deze authentieke stijl beleef je ook buiten een gevoel van eenheid. En is het een echt familiehuis.

nieuwsoverzicht