Nieuwbouw bedrijfspand Vitakruid Hoofddorp

05-06-2020

Sec.architecten heeft in samenwerking met Aan de Stegge Twello de selectie gewonnen voor ontwerp en realisatie van een nieuw bedrijfspand voor opdrachtgever Vitakruid in Hoofddorp.

De nieuwbouw wordt gevestigd op het bedrijvenpark De President in Hoofddorp. Het nieuwbouwplan bestaat uit ca. 1.800m² bedrijfsruimte en 900m² kantoorruimte. Uitgangspunten voor het ontwerp waren een functioneel maar ook representatief en uitnodigend gebouw met een optimale koppeling tussen enerzijds de representatieve zones zoals de ontvangst, showroom en presentatieruimtes en anderzijds de logistieke processen.

Een ruimtelijk uitgangspunt vanuit de gemeente was dat de voorgevel optisch mee diende te curven met de rooilijn. Deze curve wordt onderbroken door een dicht betonnen gevelelement tussen transparante vliesgevels.
Het interieur kenmerkt zich door hoge natuurlijke houten wandelementen in de kern van het gebouw waar zich de entree en de ontvangst bevinden. Door het toepassen van glaswanden in de overige ruimtes zijn deze elementen vanuit de verschillende functies zichtbaar en is de kern van het gebouw een verbindend element.

Het pand is all-electric en wordt van stroom voorzien door middel van 167 zonnepanelen. De bouw start in het 3e kwartaal van 2020.

nieuwsoverzicht