Uitbreiding van bedrijfspand Antar Shoe in Elburg

20-10-2023

Een stijlvolle uitstraling, fijne werkruimtes en uitzicht over de bomen, boerderijen en weilanden rondom Elburg. Het bedrijfspand van Antar Shoe, dat schoenen van internationale merken importeert en distribueert, is van hoge kwaliteit.

Bij de uitbreiding stond Sec.architecten voor de uitdaging om deze lijn door te zetten. In samenwerking met BFM Vastgoed creƫerden we een extra magazijn en een opvallende uitbouw voor een multifunctionele ruimte.

Het bedrijfspand van Antar Shoe wordt aan de voorzijde gekenmerkt door een puntige structuur richting het groen. Deze structuur, die voortkomt uit de vorm van de kavel en de stedenbouwkundige voorwaarden, hielden we als basis voor het nieuwe magazijn aan. Om van dit magazijn een fijne werkplek te maken, plaatsten we een grote glazen pui met uitzicht over de groene omgeving. Vervolgens brachten we het bestaande en nieuwe deel samen door dezelfde bakstenen en gevelplaten te gebruiken.

De uitbouw is een echte blikvanger. We realiseerden hem van duurzaam CLT-hout en legden mos en sedum op het dak om vanaf de bovenverdieping het groene uitzicht te versterken. Ook maakten we een interieurontwerp. Dat deden we voor zowel de uitbouw als voor de bestaande kantoren. Door samen met de eigenaren te sparren over kleuren, materialen en meubels, kwamen we tot een sfeervol en passend resultaat.

nieuwsoverzicht