Bouw Zwols appartementencomplex De Blijde in volle gang

07-06-2019

Tussen de Peperbus en het Museum de Fundatie torent een bouwkraan boven het Zwolse daklandschap uit. De bouw van wooncomplex De Blijde is in volle gang!

Het nieuwbouwcomplex is gelegen in het oude middeleeuwse hart van Zwolle en herbergt 11 luxe appartementen, 5 penthouses, 3 atelier-/winkelruimtes, een parkeergarage en bergingen.

Sec.architecten is samen met Kreator, een Zwols vastgoedbedrijf, de initiatiefnemer voor dit appartementencomplex. Vanwege de unieke, maar ook gevoelige locatie in de binnenstad, is het ontwerp van De Blijde in nauwe samenwerking met het projectteam van de gemeente Zwolle (Stedenbouw, Welstand en Monumentenzorg en Vrienden van de Stadskern) tot stand gekomen. Tijdens het ontwerpproces zijn de plannen meerdere malen besproken en getoetst.

De uitdaging bij het ontwerpen was dat de gevel in de smalle Papenstraat altijd in perspectief te zien is en dus ook vanuit het perspectief ontworpen diende te worden. Er is gekozen 4 dezelfde gevels te maken met stijlvolle bakstenen, grote raamopeningen met eikenhouten kozijnen, een eikenhouten entree en balustrades van smeedijzer. Allemaal kwalitatief hoogwaardige en sfeervolle materialen zodat het gebouw tot in de lengte van jaren meegaat. Op maaiveld niveau zijn winkel-/atelierruimtes gevestigd passend in het overige karakteristieke aanbod van de steeg.

Zoals gezegd is de bouw in volle gang, de 2e verdiepingsvloer ligt en op dit moment worden de wanden van de 2e verdieping geplaatst. De verwachting is dat het complex in het voorjaar van 2020 opgeleverd zal worden.

nieuwsoverzicht